FORUM:organizacja EVENTÓW - konferencji, szkoleń, imprez biznesowych i rozrywkowych
 
powrót do strony www.konferencje.com
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Shareholder approval for large payments/loans?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> firmy wynajmujące sprzęt AV, nagłośnienie, namioty itp
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JensenBreck



Dołączył: 26 Sie 2017
Posty: 160
Skąd: New york, new york

PostWysłany: Sro Paź 18, 2017 7:15 am    Temat postu: Shareholder approval for large payments/loans? Odpowiedz z cytatem

If my company wanted to make a large payment to a subsidiary, does this require only director approval or also shareholder approval?

Does this vary according to whether the payment is made as a loan or in return for equity?
The subsidiary is owned 51% by the parent company, with the remaining 49% being split between two of the 3 shareholders of the parent company.

For more you can check

http://www.ukbusinessforums.co.uk/threads/shareholder-approval-for-large-payments-loans.380004/

B2B Marketing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> firmy wynajmujące sprzęt AV, nagłośnienie, namioty itp Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group