Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
benkathe
|
Wysłany: Wto Lip 25, 2017 11:15 am Temat postu: Jaki rodzaj dachówki wybrać? |
|
|
Witam
Znalazłam w miejsce w którym mogę kompleksowo zatowarować się w materiały potrzebne do wymiany dachu, jednak niestety nie mogę się zdecydować jakiej dachówki powinnam użyć, ceramicznej a może betonowej? Co polecacie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
cloudEjt
|
Wysłany: Wto Lip 25, 2017 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Tylko ceramiczna. Betonowa dachówka ma dużo więcej wad od dachówki ceramicznej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Endo

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2017 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja się zgadzam w 100% z moim poprzednikiem. Nic dodać, nic ująć... _________________ Jutro jest wolne od błędów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ferdek89
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2019 8:53 am Temat postu: Re: Jaki rodzaj dachówki wybrać? |
|
|
benkathe napisał: | Witam
Znalazłam w miejsce w którym mogę kompleksowo zatowarować się w materiały potrzebne do wymiany dachu, jednak niestety nie mogę się zdecydować jakiej dachówki powinnam użyć, ceramicznej a może betonowej? Co polecacie? |
Osobiście proponowałbym zainteresować się dachówkami od Gerarda ze stali aluminiowo-cynkowej, tymi z posypką wulkaniczną. Przykładowo taką: https://www.gerardroofs.pl/pl/produkty/gerard-classic - świetna jakość, szczególnie w kwestii tego, jak dzielnie znosi wszelkie warunki atmosferyczne. Sprawdzone w praktyce na naszym dachu . Klasa sama w sobie. Jak już remontujesz dach, to po prostu warto zainwestować w jak najlepsze materiały, to nie jest coś, na czym opłaca się oszczędzać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|