FORUM:organizacja EVENTÓW - konferencji, szkoleń, imprez biznesowych i rozrywkowych
 
powrót do strony www.konferencje.com
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Restauracja, gastronomia, sprzęty
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> czego unikać
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rybitwa



Dołączył: 04 Sie 2016
Posty: 470

PostWysłany: Pią Sie 11, 2017 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że całkiem dobrym rozwiązaniem może być frytura. We fryturze można przyrządzić wiele różnych potraw - chociażby ziemniaki czy mięso. Wiele inspiracji znajdziecie na stronie http://smazymy.com/.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
felix188



Dołączył: 11 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Grajewo

PostWysłany: Pią Sie 11, 2017 7:56 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Nie zawsze cena odpowiada jakości, nie zawsze droższe to lepsze. Trzeba z rozwagą podchodzić do zakupów i kierować się zdrowym rozsądkiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kalicki12



Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 329

PostWysłany: Nie Sie 13, 2017 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba mieć też jakąkolwiek wiedzę w danej dziedzinie, aby prowadzić tego typu biznes. Dlatego warto wybrać się na różnego rodzaju szkolenia związane z gastronomią. Bardzo dużą ofertę szkoleń znajdziecie na stronie http://www.szkolasmaku.edu.pl/.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piórko



Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sie 17, 2017 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To zależy wszystko też od tego jaka to restauracja, żeby dopasować styl wnętrza i sprzętów pod styl oferowanej kuchni w restauracji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Antoni21



Dołączył: 20 Wrz 2016
Posty: 490

PostWysłany: Czw Sie 17, 2017 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akurat teraz można wynająć całą zastawę stołową. To znacznie zwiększa możliwości organizacji każdego wydarzenia. Dzięki usługom oferowanym przez takie firmy jak http://gastro-wypozyczalnia.eu/wypozyczalnia-wynajem-zastawy-stolowej/ organizacja każdego eventu będzie o wiele prostsza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
topol



Dołączył: 21 Sie 2017
Posty: 4

PostWysłany: Sro Sie 23, 2017 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety wiele firm na rynku oferuje sprzęt do restauracji bardzo niskiej jakości, przez co potem jesteśmy narażeni na wysokie straty. Czytałem na http://wyposazenie-do-restauracji.pl, że otwierając restaurację trzeba zainwestować sporo pieniędzy w wyposażenie, gdyż to się nam kiedyś zwróci to raz, dwa ciągłe dokupywanie popsutych rzeczy nie ma sensu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sylwiiia



Dołączył: 10 Wrz 2016
Posty: 74

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2017 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie urządzenia do próżniowego pakowania żywności macie w swoich restauracjach? I jakie polecacie? Przeglądam tutaj https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/25,urzadzenia-pakujace różne ale właśnie nie wiem czy zainwestować w coś droższego czy taka zwykła wystarczy? Z jakich modeli jesteście zadowoleni?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Amerykaniec



Dołączył: 06 Lip 2017
Posty: 72

PostWysłany: Sro Wrz 13, 2017 10:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W restauracji przede wszystkim nie może braknąć sprzętu koniecznego do prowadzenia konkretnej działalności np. w burgerowni nie może braknąć frytownicy oraz opiekacza do bułek. Osobiście polecam zajrzeć na stronę www najlepszej burgerowni w Polsce. Można tam znaleźć wiele ciekawych wskazówek na temat sprzętu, który trzeba przygotować oraz sposobu, w jaki należy taki lokal prowadzić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ibiza23



Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 697

PostWysłany: Sro Wrz 20, 2017 12:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do każdej restauracji przydadzą się dobrej jakości deski do krojenia https://artigiano.pl/7-deski-do-krojenia . Najważniejsze by były wytrzymałe i łatwo było utrzymać na nich czystość. To w gastronomii bardzo ważne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tola789



Dołączył: 05 Paź 2017
Posty: 70

PostWysłany: Pią Paź 06, 2017 10:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od jakości sprzętu
_________________
witamnatura Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ferdek89



Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 457

PostWysłany: Pon Paź 09, 2017 3:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym biznesie ale nie tylko w nim. Myślę, że ogólne zasady dotyczą każdej gałęzi przemysłu. Najważniejsze jest aby klient był zadowolony. Aby nie musiał zbyt długo czekać, aby jedzenie mu smakowało i aby nie było za drogie. Przynajmniej z tego co wiem bardzo się przydaje dobry system zarządzania i ewidencji sprzedaży. W tym na pewno pomoże system POS dostępny na https://joinposter.com/pl . Pomaga on usprawnić obsługę klienta. Odbywa się ona o wiele szybciej i sprawniej. W tym systemie w jednym rachunku można płacić kilkoma sposobami. Spokojnie można łączyć płatność kartą, gotówką i kuponami. Do tego można bez problemu podzielić rachunek na kilka osób. A zamówienie wysłać do kuchni nadal stojąc przy kliencie i z nim rozmawiając. Dane do systemu wprowadza się dość szybko i sprawnie. Cały system jest stworzony tak aby ułatwić życie pracownikowi i pracodawcy, który ma nad wszystkim kontrolę, obojętnie gdzie się znajduje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lotek



Dołączył: 08 Paź 2017
Posty: 4

PostWysłany: Pon Paź 09, 2017 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Pytanie jest trochę zbyt ogólne moim zdaniem. Kupuj w sprawdzonych sklepach sprawdzone marki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plavka



Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 46

PostWysłany: Pon Lis 06, 2017 9:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zależy o jakie wyposażenie chodzi, czy bardziej na salę czy na kuchnie. Ale według mnie lepiej postawić na porządny dobry sprzęt i mieć na lata z głowy, bezawaryjny itd. Ja najbardziej jestem zadowolona ze zmywarek Winterhalter – szkło domyte, ładne, bez smug jak jest czasami w knajpach;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> czego unikać Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group