FORUM:organizacja EVENTÓW - konferencji, szkoleń, imprez biznesowych i rozrywkowych
 
powrót do strony www.konferencje.com
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Restauracja, gastronomia, sprzęty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> czego unikać
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rybitwa



Dołączył: 04 Sie 2016
Posty: 909

PostWysłany: Pią Sie 11, 2017 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że całkiem dobrym rozwiązaniem może być frytura. We fryturze można przyrządzić wiele różnych potraw - chociażby ziemniaki czy mięso. Wiele inspiracji znajdziecie na stronie http://smazymy.com/.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
felix188



Dołączył: 11 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Grajewo

PostWysłany: Pią Sie 11, 2017 7:56 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Nie zawsze cena odpowiada jakości, nie zawsze droższe to lepsze. Trzeba z rozwagą podchodzić do zakupów i kierować się zdrowym rozsądkiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kalicki12



Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 477

PostWysłany: Nie Sie 13, 2017 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba mieć też jakąkolwiek wiedzę w danej dziedzinie, aby prowadzić tego typu biznes. Dlatego warto wybrać się na różnego rodzaju szkolenia związane z gastronomią. Bardzo dużą ofertę szkoleń znajdziecie na stronie http://www.szkolasmaku.edu.pl/.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piórko



Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sie 17, 2017 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To zależy wszystko też od tego jaka to restauracja, żeby dopasować styl wnętrza i sprzętów pod styl oferowanej kuchni w restauracji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Antoni21



Dołączył: 20 Wrz 2016
Posty: 922

PostWysłany: Czw Sie 17, 2017 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akurat teraz można wynająć całą zastawę stołową. To znacznie zwiększa możliwości organizacji każdego wydarzenia. Dzięki usługom oferowanym przez takie firmy jak http://gastro-wypozyczalnia.eu/wypozyczalnia-wynajem-zastawy-stolowej/ organizacja każdego eventu będzie o wiele prostsza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
topol



Dołączył: 21 Sie 2017
Posty: 4

PostWysłany: Sro Sie 23, 2017 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety wiele firm na rynku oferuje sprzęt do restauracji bardzo niskiej jakości, przez co potem jesteśmy narażeni na wysokie straty. Czytałem na http://wyposazenie-do-restauracji.pl, że otwierając restaurację trzeba zainwestować sporo pieniędzy w wyposażenie, gdyż to się nam kiedyś zwróci to raz, dwa ciągłe dokupywanie popsutych rzeczy nie ma sensu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sylwiiia



Dołączył: 10 Wrz 2016
Posty: 160

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2017 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie urządzenia do próżniowego pakowania żywności macie w swoich restauracjach? I jakie polecacie? Przeglądam tutaj https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/25,urzadzenia-pakujace różne ale właśnie nie wiem czy zainwestować w coś droższego czy taka zwykła wystarczy? Z jakich modeli jesteście zadowoleni?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ibiza23



Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 859

PostWysłany: Sro Wrz 20, 2017 12:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do każdej restauracji przydadzą się dobrej jakości deski do krojenia https://artigiano.pl/7-deski-do-krojenia . Najważniejsze by były wytrzymałe i łatwo było utrzymać na nich czystość. To w gastronomii bardzo ważne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tola789



Dołączył: 05 Paź 2017
Posty: 53

PostWysłany: Pią Paź 06, 2017 10:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od jakości sprzętu
_________________
witamnatura Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ferdek89



Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 562

PostWysłany: Pon Paź 09, 2017 3:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym biznesie ale nie tylko w nim. Myślę, że ogólne zasady dotyczą każdej gałęzi przemysłu. Najważniejsze jest aby klient był zadowolony. Aby nie musiał zbyt długo czekać, aby jedzenie mu smakowało i aby nie było za drogie. Przynajmniej z tego co wiem bardzo się przydaje dobry system zarządzania i ewidencji sprzedaży. W tym na pewno pomoże system POS dostępny na https://joinposter.com/pl . Pomaga on usprawnić obsługę klienta. Odbywa się ona o wiele szybciej i sprawniej. W tym systemie w jednym rachunku można płacić kilkoma sposobami. Spokojnie można łączyć płatność kartą, gotówką i kuponami. Do tego można bez problemu podzielić rachunek na kilka osób. A zamówienie wysłać do kuchni nadal stojąc przy kliencie i z nim rozmawiając. Dane do systemu wprowadza się dość szybko i sprawnie. Cały system jest stworzony tak aby ułatwić życie pracownikowi i pracodawcy, który ma nad wszystkim kontrolę, obojętnie gdzie się znajduje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lotek



Dołączył: 08 Paź 2017
Posty: 4

PostWysłany: Pon Paź 09, 2017 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Pytanie jest trochę zbyt ogólne moim zdaniem. Kupuj w sprawdzonych sklepach sprawdzone marki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plavka



Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 248

PostWysłany: Pon Lis 06, 2017 9:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zależy o jakie wyposażenie chodzi, czy bardziej na salę czy na kuchnie. Ale według mnie lepiej postawić na porządny dobry sprzęt i mieć na lata z głowy, bezawaryjny itd. Ja najbardziej jestem zadowolona ze zmywarek Winterhalter – szkło domyte, ładne, bez smug jak jest czasami w knajpach;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Blomba



Dołączył: 22 Lis 2017
Posty: 2

PostWysłany: Sro Lis 22, 2017 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez lady nie ma żadnego lokalu usługowego, czyż nie? A duży wybór ciekawych lad znajduje się tutaj https://femi.com.pl/oferta/lady-sklepowe Oprócz tego warto zwrócić te na oświetlenie w tym sklepie, mówię o reflektorach LED.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SteffAnja



Dołączył: 02 Lis 2017
Posty: 32

PostWysłany: Sro Lis 22, 2017 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo duży wybór i to nie tylko sprzętów ale i także opakować i produktów spożywczych do tej branży ma firma http://savpol.pl Wyposażają oni m.in restauracje, cukiernie, piekarnie itp. Polecam zajrzeć na ich stronę Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
magda906



Dołączył: 11 Lip 2014
Posty: 317

PostWysłany: Sro Lis 22, 2017 12:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pamiętać na pewno musisz że wymagana jest odzież gastronomiczna . Najlepiej wcześnie sobie posprawdzaj w przepisach co jest obowiązkowe i zrób listę, bo potem zapomnisz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> czego unikać Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group