Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
katpio123
|
Wysłany: Wto Lip 18, 2017 2:06 pm Temat postu: |
|
|
A my mamy u siebie takie coś https://sarmata.pl/promienniki-podczerwieni i jak nie ma mocnej zimy albo jesienią czy wiosna używamy tylko tych promienników podczerwieni. Są one bardzo oszczędne pod kontem zużycia energii i nie musimy odpalać pieca Efekt ciepła dają bardzo szybko a że dom mamy dobrze docieplony to utrzymuje się na długo I tu mamy właśnie sporą oszczędność a dodatkowo mają też fajne zastosowanie np. podczas grilla gdy jest chłodniejszy wieczór  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ferdek89
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kalicki12
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2017 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Wielu moich znajomych mówi, że takie rozwiązanie jak kocioł parowy jest dobrym rozwiązaniem w kwestii ogrzewania. Może faktycznie warto poczytać? Jeśli to co się mówi jest prawdą to faktycznie można sporo zaoszczędzić w takiej sytuacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
minna
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 9:48 am Temat postu: |
|
|
generalnie jest wiele systemów które pozwolą obniżać koszty ogrzewania, ogrzewanie gazowe, kolektory, teraz sposobów trochę jest przejrzyj sobie ofertę tego sklepu https://www.immergas.pl/Produkty , tam znajdziesz sporo ekonomicznych produktów które można zastosować podczas montażu ogrzewania tak by zmniejszyć koszty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marianleski86
|
|
Powrót do góry |
|
 |
myselff
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dzennika5
|
Wysłany: Czw Lis 09, 2017 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Sprawa wcale nie musi byc taka trudna. Znajomej w tym pomógł audyt energetyczny kielce. Jest to badanie stanu cieplnego waszego domu, dokładniej gdzie on traci ciepło. dzięki temu będziecie mogli wdrożyć naprawy i zmniejszyć koszty ogrzewania |
|
Powrót do góry |
|
 |
Passater
|
Wysłany: Pią Lis 10, 2017 12:21 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie, tutaj wcale nie ma nic trudnego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pieszek
|
Wysłany: Czw Lis 16, 2017 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Główne koszty ogrzewania to nie oszukuje się paliwo do niego, więc ja tu bym szukał oszczędności. W tym momencie jest wiele alternatywnych źródeł jak chociażby pellet. Słyszeliście może o producencie pelletu http://www.polishpellet.com/ ? Jest właśnie jedną z tych co produkują to paliwo, planuje porównać sobie u nich ceny bo z tego co słyszałem to jest bardzo atrakcyjny pod tym względem |
|
Powrót do góry |
|
 |
michalinasiek
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2017 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja widziałem ostatnio w gazetce promocyjnej Castoramy w www.znajdzpromocje.pl/ takie regulatory ciepła, które automatycznie czuwały na temperaturą grzejników  _________________ Portal zus.info.pl oraz Urząd Skarbowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
JediZ
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2017 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno tam zajrzę bo szukam właśnie jakiś ciekawych rozwiązań  |
|
Powrót do góry |
|
 |
fala99
|
Wysłany: Pią Sty 12, 2018 12:52 am Temat postu: |
|
|
Ja bardzo cenię sobie system Schiedel z doskonałym odprowadzeniem spalin. Mają też bardzo dobry serwis, który świetnie się spisuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia0808
|
Wysłany: Sro Sty 24, 2018 11:00 am Temat postu: |
|
|
Niestety czasami ludzie palą śmieciami w ramach oszzędności i powstaje smog i zanieczyszczone powietrze, i ja ostatnio musiałąm aż sobie kupić taką maskę antysmogową, ozonemask.pl/maski-casual, niestety mieszkam w rejonie, gdzie ludzie palą śmieciami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Obryz
|
Wysłany: Sro Sty 24, 2018 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio zacząłem oszczędzać na kosztach ogrzewania w swoim domu. W tym celu zamontowałem zbiornik buforowy Noel, który jest alternatywą dla tradycyjnego zbiornika c.w.u. Z tego co wyczytałem wcześniej na stronie http://www.noel.pl/zasobnik-cwu-127.html oszczędność zbiornika Noel polega na odciążeniu pracy kotła podgrzewającego wodę – pobierana jest niewielka ilość wody np. do umycia rąk. Oprócz tego w przeciwieństwie do zasobnika c.w.u. kompatybilnego wyłącznie z instalacją c.w.u., taki zbiornik może być z powodzeniem podłączony również do instalacji c.o. Moim zdaniem jest to dość ciekawy sposób na zaoszczędzenie dodatkowych pieniędzy na ogrzewaniu w domu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia0808
|
Wysłany: Wto Lut 06, 2018 3:28 pm Temat postu: |
|
|
Fajną opcją są oczywiście kolektory słoneczne, tutaj możesz poczytać sobie więcej info o nich http://www.oze-biomar.pl/kolektory-sloneczne ja mam je osobiscie od roku i jestem bardzo zadowolona. Jest to fajne wykorzystanie energii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|