FORUM:organizacja EVENTÓW - konferencji, szkoleń, imprez biznesowych i rozrywkowych
 
powrót do strony www.konferencje.com
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
steam table tips and tricks?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> catering
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JensenBreck



Dołączył: 26 Sie 2017
Posty: 160
Skąd: New york, new york

PostWysłany: Pią Paź 06, 2017 7:06 am    Temat postu: steam table tips and tricks? Odpowiedz z cytatem

We've just started an counter top, open, self-serve steam table for breakfast and lunch (and looking to expand.) Any ideas about keeping food hot (above holding temp) but not dry food out? Besides monitoring, stirring and keeping some liquid in the bottom) we keep biscuits and sausage in a parchment tent. Any other ideas? I see in the steamer dumpling thread about not keeping things in contact with the bottom of the pan. Maybe a 2" pan set in a 4" pan for some insulation?

I didn't find the right solution from the internet.
References:

https://cheftalk.com/threads/steam-table-tips-and-tricks.94862/

Demonstration video
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM konferencje.com Strona Główna -> catering Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group