Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lammiss23
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem na początek spokojnie wystarczy używany. Sam mam leasing auta używanego i jestem bardzo zadowolony. Tobie też polecam taka opcję bo to według mnie najlepsza z możliwych! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gocha
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 2:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja myślę, że może być używany. Jedynie trzeba zrobić szczegółowy przegląd i naprawić ewentualne usterki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paszczak
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rzebson
|
Wysłany: Czw Mar 02, 2017 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie bardzo dobry leasing samochodu ma Raiffeisen http://www.rl.com.pl/samochody .Sam mam podpisaną umowę z nimi i złego słowa nie powiem. Cały okres leasingu przebiegł sprawnie, a oferta była dobierana pod moje potrzeby |
|
Powrót do góry |
|
 |
Haska
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Nie widzę absolutnie żadnych przeszkód, żeby był to pojazd z drugiej ręki. Trzeba mieć świadomość, że także takie auta można wziąć w leasing, co jest korzystne dla wielu przedsiębiorców. Trzeba wiedzieć, że samochody volvo używane mające kilka lat wciąż nadają się do użytku i spokojnie przejadą drugie tyle. Poza tym mają sprawdzoną przeszłość i dealer działający przy autoryzowanym salonie sprzedaży udziela na takie właśnie pojazdy gwarancji np. na pół roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
waclaw
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2017 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Zalezy oczywiscie jakiego typu to dzialalnosc. Jesli bedziesz nim jezdzil w dluzsze trasy to zdecydowanie polecam zakup nowego. W samochodach uzywanych co chwile cos sie psuje, a przeciez w biznesie nie mozna sobie pozwolic na zadne opoznienia oraz wchodzenie w niepotrzebne koszta. Wiadomo, trzeba na samym poczatku zainwestowac a niektorzy sa skapi. Zreszta wystarczy popatrzec na oferty wiekszych graczy na rynku np. http://www.daciafinansowanie.pl/finansowanie/firma Jest naprawde duzo mozliwosci jesli chodzi o finansowanie zakupu, szczegolnie na firme. Radze dobrze sie zastanowic i przeglosowac wszystkie za oraz przeciw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
NervousDrake
|
Wysłany: Nie Kwi 02, 2017 3:14 pm Temat postu: |
|
|
waclaw napisał: | Zalezy oczywiscie jakiego typu to dzialalnosc. Jesli bedziesz nim jezdzil w dluzsze trasy to zdecydowanie polecam zakup nowego. W samochodach uzywanych co chwile cos sie psuje, a przeciez w biznesie nie mozna sobie pozwolic na zadne opoznienia oraz wchodzenie w niepotrzebne koszta. Wiadomo, trzeba na samym poczatku zainwestowac a niektorzy sa skapi. Jest naprawde duzo mozliwosci jesli chodzi o finansowanie zakupu, szczegolnie na firme. Radze dobrze sie zastanowic i przeglosowac wszystkie za oraz przeciw. |
Zdecydowanie się zgadzam. Do firmy na dłuższe wyjazdy lepiej nowy - gwarancja itp zawsze robi swoje. Sam miałem już niejeden samochód w leasingu w raiffeisen leasing (wierny firmie jestem ) i przy dobrze dobranym leasingu można naprawdę dobre warunki wynegocjować |
|
Powrót do góry |
|
 |
toyat
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2017 7:14 am Temat postu: Samochód |
|
|
Również przyłączam się do poprzednich głosów, że samochód używany może sprawdzać się równie dobrze, co taki z salonu. Sam korzystam z 9-letniej skody, kupiłem ją od pierwszego właściciela, i nie narzekam. Myślę, że kluczem jest znalezienie właściciela, który dba o swój samochód, nie od święta, a na co dzień. Ewentualnie, jakby ktoś szukał nowego, to polecam lexusy. Ostatnio wszedłem na ich stronę i znalazłem takie cacko - https://www.lexus-polska.pl/car-models/gs/gs-450h/. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ignacyy91
|
Wysłany: Sob Kwi 29, 2017 6:12 pm Temat postu: |
|
|
To zależy od możliwości finansowych firmy, wiadomo, że nowy jest lepszy, ale nie każdą firmę na taki stać, zwłaszcza jeśli mowa o samochodzie dostawczym, albo ciężarowym - taki samochód to spory wydatek, nawet w przypadku używanego. Jeśli będzie kupowali do firmy samochód ciężarowy, to powinniście sprawdzić nadwozia od PLANDEX http://www.plandex.pl - to czołowy producent zabudów do samochodów ciężarowych, jakościowo nie ma sobie równych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Antoni21
|
|
Powrót do góry |
|
 |
light.out
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Myślę że używany. Po co się pakować w zakup nowego auta... O wiele korzystniej wyjdzie Cię zakup auta używanego. Możesz za tą samą cenę mieć samochód o kilka klas lepszy Tylko zanim kupisz upewnij się, że nie ma żadnych poważnych wad, defektów i że nie jest kradziony. U nas w firmie przy zakupie samochodu chłopaki zawsze sprawdzają grubość lakieru, dzięki temu wiemy czy auto nie było naprawiane pod względem blacharsko-lakierniczym. Miernik kupiliśmy na www.mierniki-grubosci-lakieru.pl i sprawuje się świetnie. Dobra rzecz, która pozwala uniknąć zakupu powypadkowego auta  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2017 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Nowy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adi21
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2017 12:23 pm Temat postu: |
|
|
Nowy bierz, bogatych inne życie!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomkowiak
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2017 2:08 pm Temat postu: Monitoring pojazdów GPS |
|
|
Na flotę do firmy chyba lepiej jest kupić lub wziąć w leasing nowy samochód. Unikniesz wielu niepotrzebnych kosztów związanych z naprawą samochodu używanego oraz unikniesz strat związanych z tym że podczas napraw samochód będzie unieruchomiony. Do tego jeśli dołożysz jeszcze monitoring samochodów, tak aby kontrolować jak one wykorzystują trasy (aby niepotrzebnie je jeździć z pustym załadunkiem) - możesz zyskać jeszcze więcej. Ciekawe usługi monitorowania floty w firmie ma Finder, tutaj możesz zobaczyć jak to działa w praktyce: http://www.finder.pl/wsparcie-fleet-managerow/ _________________ forum budowlane pomaga w budowie i remoncie |
|
Powrót do góry |
|
 |
kalicki12
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2017 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Czy kupujesz auto nowe czy używane musisz liczyć się z problemami. Z samochodami naprawdę różnie bywa. Mogę Ci polecić namiar na dobrą pomoc drogową z Gdańska: http://pomocdrogowagdansk.pl/firma/. Odnotuj sobie jeśli często bywasz w tamtych rejonach. Nigdy nie wiesz, kiedy się przyda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|