| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pge
|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:43 pm Temat postu: uwaga na wersje oprogramowania (powerpoint 2007) |
|
|
Witam,
sygnalizuję wpadkę konferencyjną z PowerPoint 2007. Duża część obiektów konferencyjnych posiada oprogramowanie MS Office XP, które obsługuje wszystkie formaty do XP włącznie (czyli w przypadku PP jest to format pps). Niestety odkąd pojawił się MS Office 2007 kompatybilność zawodzi. Mieliśmy problem na konferencji, gdzie byli goście z kilku krajów i jeden z prelegentów miał prezentację w formacie ppsx (czyli w formacie natywnym dla PP 2007 zamiast pps). I nagle okazało się, że żaden z komputerów hotelu (ani żaden z naszych) nie może tego otworzyć...
Na szczęście prelegent miał własnego laptopa, w którym dokonaliśmy konwersji na pps, ale przez chwilę było groźnie.
Nauka z tego płynie taka: albo należy mieć najnowszy MS Office (my nie mamy ) albo informować prelegentów o wymaganym formacie prezentacji (a przynajmniej pytać zanim ruszy konferencja). _________________ Poznańska Grupa Eventowa to kompleksowa organizacja imprez integracyjnych i eventów firmowych, gier terenowych i szkoleń outdoor. Zapraszamy na www.pge.org.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
professional
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 3:40 pm Temat postu: |
|
|
| Podejrzewam, że niedługo każdy organizator zaopatrzy sie w najnowszego Offica, bo to coraz częstszy problem. A problem jest nie tylko z PowerPointem,ale i zwykłym Wordem czy Excelem. Mieliście szczęście, ze prezentacja prelegenta dała sie zapisać na starszą wersję. Miałam raz taki przypadek, że moja prezentacja całkowicie traciła sens i wygląd po zapisaniu w starszej wersji, ponieważ owa starsza nie ma takich opcji graficznych, które ja użyłam. Niby taka mała i oczywista rzecz jak sprawdzenie kompatybilności, a i tak uczymy się dopiero na błędach:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rastman
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|