Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
amlor
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2020 9:52 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem, najlepsze jest ogrzewanie własnie pelletem albo ekogroszkiem, jak dopiero zaczynasz przygodę z tym paliwem, to zalecam Ci odwiedzenie grupy na fb https://www.facebook.com/groups/ekopaliwo/ tam wszystkiego się na start dowiesz.
Ostatnio zmieniony przez amlor dnia Czw Maj 14, 2020 12:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
marek000
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2020 2:32 pm Temat postu: Solary |
|
|
Jak dla mnie instalacja fotowoltaiczna jest najlepszym pomysłem w takiej sytuacji. Sam się na taką zdecydowałem, skorzystałem z usług SPR Polska i mogę z czystym sumieniem polecić. Świetnie wykonana robota! |
|
Powrót do góry |
|
 |
camio
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wianek
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2020 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że aby zmniejszyć koszt utrzymania przede wszystkim trzeba zacząć gotować samodzielnie zamiast zamawiać gotowe jedzenie. Można w ten sposób sporo zaoszczędzić. Dodatkowo dzięki gotowaniu w domu uczymy się nowych umiejętności. Ciekawą ofertę jeśli chodzi o sprzęt agd ma Iguana Sklep. To ich strona: https://iguanasklep.pl/smeg/piekarniki-elektryczne. Można tam kupić na przykład piekarnik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert7979
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2020 2:37 pm Temat postu: |
|
|
BY realnie myśleć o obniżce kosztów ogrzewania należy wprowadzić do swojego domu rekuperację, która pozwala znacznie obniżyć koszt ogrzewania. Na stronie https://remont.biz.pl/rekuperacja/ znajdziecie artykuł na ten temat |
|
Powrót do góry |
|
 |
julianmuzyk
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2020 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Może warto zmienić sposób ogrzewania w domu |
|
Powrót do góry |
|
 |
dezo
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2020 10:55 am Temat postu: |
|
|
Ja ze swojej strony jak najlepiej oceniam to rozwiązanie - pompa ciepła to jest na początku wydatek, owszem, ale potem przynosi już tylko oszczędności, także jest to opłacalna inwestycja i do tego ekologiczny sposób ogrzewania. ja na początku nie wiedziałam co wybrać, ale w ostateczności poczytałam trocha na https://remont.biz.pl/pompa-ciepla/ i jestem z niej w 100 % zadowolona |
|
Powrót do góry |
|
 |
shana.howell
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2020 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Może warto zrobić dokładną rozpiskę wydatków i zastanowić się nad czym, jak zacząć oszczędzać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
johann
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2020 10:46 am Temat postu: |
|
|
Wymień sobie stare okna na nowe okna energooszczędne. My mamy okna winergetic premium z Oknoplast bo wymiana okien to był priorytet jeśli chodzi zmniejszenie kosztów na energię. Dużo ciepła uciekało nam przez nieszczelne okna. Po wymianie jest różnica na prawdę spora. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pawelkida
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2020 10:39 am Temat postu: Re: Solary |
|
|
marek000 napisał: | Jak dla mnie instalacja fotowoltaiczna jest najlepszym pomysłem w takiej sytuacji. Sam się na taką zdecydowałem, skorzystałem z usług SPR Polska i mogę z czystym sumieniem polecić. Świetnie wykonana robota! |
też mamy z żona i jesteśmy bardzo zadowoleni
Polecamy Proecology
|
 |
Markus32
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2020 8:47 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o wybór dobrej jakości rozwiązań w swoim domu, które pozwalają zwiększyć oszczędności to koniecznie zwróćcie uwagę na ofertę przygotowaną przez https://remont.biz.pl/rekuperacja/ tym bardziej, że przygotowali naprawdę dużą dawkę konkretnej wiedzy i podpowiedzi jak skutecznie się za to zabrać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bronas
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2020 2:48 pm Temat postu: |
|
|
wentylacja oczywiście jest bardzo ważna, ale jak to zrobić poprawnie i efektywnie to wiedzą tylko nieliczni nawet w branży. Wydajemy naście tyś i dostajemy niespodziankę. Często nie wiemy jak to sprawdzić.
|
 |
bounce
|
|
Powrót do góry |
|
 |
izabella44

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2020 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno warto zdecydować się na energooszczędne rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marekjan
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2020 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Przed rachunkami za dom polecam skupić się na innych rzeczach, których na pierwszy rzut oka nie widać. Ja na przykład zamontowałem sobie ostatnio instalację LPG w samochodzie i nagle rachunki za paliwo zmalały z 500 zł do zaledwie 150 zł w miesiącu. Polecam ten serwis, jak ktoś jest z okolic Bielsko Białej: Autogaz Bielsko Biała |
|
Powrót do góry |
|
 |
|