Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pawelek77
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2018 11:10 am Temat postu: |
|
|
anna_em napisał: | Ja uwielbiam kawę, więc zawsze z rana piję mocne espresso na pobudzenie. W ciągu dnia piję drugą kawę, ale słabszą i z mlekiem. Szczególnie lubię z dobrze spienionym mleczkiem. Często też serwuje taką gościom. |
Moja lepsza połówka ma problemy z trawieniem laktozy, ale jednocześnie jest wielką entuzjastką kawy z mlekiem. Bez mleka nie ruszy jej po prostu. Takie geny się trafiły, cóż poradzić – ale hej, jest w większości, bo jakieś grubo ponad 3/4 ludzkości też nie trafi laktozy . No ale od niedawna przestał to być problem. Znaleźliśmy suplementy zawierające laktazę, tj. enzym, który trawi laktozę. Po spróbowaniu paru różnych ofert zatrzymała się na dłużej przy tych: https://www.lacto-joy.pl/ . Powodów jest parę. Oczywiście są praktyczne – to największa dawka, a że laktazy przedawkować się zwyczajnie po prostu nie da, to czemu nie. Po dwa, to nie tyle tabletki, co takie fajne gumy do żucia, do tego w takim fajnym opakowaniu, że nie ma tej całej stygmy „hej, napiję się kawy, ale wcześniej daj mi popić moje tabletki na moją totalnie-nie-chorobę”. Wiadomo, skuteczność medyczna to jedno, ale nie wolno zapominać też o utylitaryzmie społecznym ; ). |
|
Powrót do góry |
|
 |
galeon
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 11:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja to lubię wszelkie soki i napoje Tymbarka. Od lat kupuję i jakoś się przywyczaiłem do jakości tej marki. Z soków w kartonie moim faworytem jest pomidorowy. Pycha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwadron
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2018 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Też lubię soki i najchętniej kupujemy Caprio w dużym kartonie, 2 - litrowym. Czarna porzeczka albo multiwitamina to nasi faworyci. Mi akurat bardzo odpowiada ten smak, a i dzieciaki też chętnie piją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomas123
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 12:43 pm Temat postu: |
|
|
woda jest najlepsza |
|
Powrót do góry |
|
 |
wusina4
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2018 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Kawa, zielona herbata, woda z owocami, świeżo wyciskane soki albo owocowo-warzywne smoothie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bene
|
Wysłany: Czw Paź 25, 2018 8:09 am Temat postu: |
|
|
Mi też najbardziej odpowiada woda z owocami, nie jakaś tam bardzo wydumana ale zwykła warszawska kranówka z plasterkami cytryny, truskawkami, pomarańczą, zleży co mam pod ręką, latem dodaję jeszcze miętę żeby była bardziej orzeźwiająca |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomekfit
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 2:22 am Temat postu: |
|
|
Podpisuję się pod zdrowymi sokami i koktajlami dwoma rękami. W końcu to najzdrowszy i najszybszy sposób na transportowanie witamin i mikroelementów. Jeśli nie macie pomysłu na przepis, wpiszcie po prostu smoothie blender i znajdziecie naprawdę sporo pysznych i niedrogich pomysłów na co dzień. |
|
Powrót do góry |
|
 |
terlesia
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja piję dużo wody i soki też ostatnio mi posmakowały. Wcześniej to nawet pomidorów nie lubiłam za specjalnie jeść, a teraz to sobie te malutkie często podjadam no i piję sok pomidorowy od fortuny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bohumilajag
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2019 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Może soki naturalne? |
|
Powrót do góry |
|
 |
cubanka
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2019 7:21 pm Temat postu: |
|
|
Tak, soki naturalne woda i elektrolity do picia to podstawa, dzieki elektrolitom wspomagasz prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu a najważniejszymi elektrolitami są magnez, potas, sód oraz chlorki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|