Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vermi1978
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 11:13 am Temat postu: jak dobrze wychować psa |
|
|
jak to zrobić.pies jest mały nigdy nie wychowywałam psa od takiego szczeniaczka jak go uczyć co robić,żeby nie gryzł mebli itp macie jakieś rady.? _________________ trądzik różowaty przyczyny zobacz wiecej |
|
Powrót do góry |
|
 |
ibiza23
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 12:36 pm Temat postu: |
|
|
Można wybrać się do behawiorysty, on pomoże  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia0808
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2017 6:22 am Temat postu: |
|
|
Może wystarczy dobry weterynarz, który udzieli dobrych wskazówek?
Ja też miałam problemy z moim psiakiem. Zaczęliśmy chodzić do weterynarza, który rozumie nasze zwierzęta do melwet w Krakowie. Jesteśmy bardzo zadowoleni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maron
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2017 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli samemu chce się wychować psa potrzeba do tego dużo cierpliwości i samozaparcia. Każda dobrze wykonana komenda powinna być nagradzana. Mój pies dostaje Snack Mobility Dog - VetExpert. To pyszne poduszki, za którym psy przepadają. Taką nagrodę psiak będzie pamiętał długo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Federka
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 11:09 am Temat postu: |
|
|
Czy wiesz, że wychowanie psa zależy od różnych czynników, np od tego co dajesz mu do miski? Musisz o tym przeczytać, albo zapytać behawiorysty. Jeśli chcesz jakąś karmę z polecenia, bo twoja to pierwsza lepsza kupiona w centrum handlowym, to sama mogę polecić https://www.maxandmrau.pl/product-pol-887 . Ta karma, jest zdecydowanie najlepsza dla średniej wielkości psów, jeśli akurat twój lubi smak " Kurczaka " to tym bardziej zaryzykuj i kup jedną saszetkę na spróbowanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
koalaPL
|
Wysłany: Pon Lut 12, 2018 12:00 am Temat postu: |
|
|
Na pewno trzeba go karmić odpowiednią karmą, ale to chyba jest podstawa, coś co wszyscy doskonale wiedzą Ja na przykład wiem, że dla mojego psa najlepsza jest karma sucha Happy Dog i nigdy nie kupiłem mu nic innego, po prostu nie chcę mu tym sprawiać przykrości  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajtekk
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2018 2:33 pm Temat postu: golden retriever |
|
|
hej,
jeżeli zależy wam na dobrze wychowanym psie, to proponuje wybrać odpowiednią rasę psa. Jednym z najlepszych przyjaciół człowieka jest golden retriver https://www.krakvet.pl/artykuly/golden-retriever/
Pies potrafi się opiekować i dbać o człowieka, to łagodny i bardzo dobrze wychowany zwierzak! _________________ zobacz prostownice |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajtekk
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michal231d
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2018 5:13 am Temat postu: |
|
|
Jak pies jest rasowy to wychowanie go nie będzie dużym problemem według mnie
|
 |
jjusti18
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sprawdzana
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2018 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem można spokojnie samodzielnie psa wychować, wystarczy kupić mu zabawki, czy takie jedzenie http://ladyfox.pl/ , którym będziecie zachęcać go do zabawy, nauki czy posłuszeństwa. Wielu specjalistów uważa, że zarówno karmami jak i smakołykami można psa naprawdę wszystkiego nauczyć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikabert90
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2018 10:18 am Temat postu: |
|
|
Ja już straciłam nadzieję na to, że uda mi się kiedykolwiek wychować mojego psa. Obgryzanie wszystkiego w mieszkaniu to jego ulubione zajęcie zdecydowanie. Teraz mamy mały problem, bo jedziemy na wakacje i nie możemy go ze sobą zabrać, a oczywiście nikt ze znajomych nie zgodzi się na opiekę... jak myślicie, czy w takiej sytuacji warto byłoby skorzystać z usług hotelu dla psów? Znaleźliśmy całkiem przyjazny Pensjonat dla Psów "U Zoopsychologa" pod Warszawą, gdzie podobno pieski mają fachową opiekę i zapewnione naprawdę rewelacyjne warunki ( jest nawet klimatyzacja w boksie!). Jak myślicie, warto? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Telus
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2018 10:09 am Temat postu: |
|
|
Wychowanie psa polega na trenowaniu go i przyzwyczajaniu do pewnych zachowań. Na pewno spora cześć nauki odbywa się na spacerach i tutaj będzie Ci potrzebna jakaś dobra obroża dla psa, dzięki której będziesz w stanie go opanować podczas wyjścia i przeprowadzić odpowiednie szkolenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Migus
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2018 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej zapisać pieska do psiego przedszkola  |
|
Powrót do góry |
|
 |
okon
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2018 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba przede wszystkim pieska zainteresować zabawą, nagradzać za dobre zachowanie i przede wszystkim dobrze karmić. Tutaj https://sklepzoologic.pl można zakupić zabawki i przysmaki. Warto zainwestować w dobrą karmę, żeby piesek był zdrowy, ale również trzeba pamiętać o odpowiedniej dawce ruchu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|